Selecteer een pagina

Over ons

De schietvereniging “Ons Genoegen” is in 1927 opgericht en schiet tot heden ten dage elke dinsdagavond van september tot mei in café de Zon te Wijk aan Zee. De vereniging telt ongeveer 30 leden waarvan een aantal al decennia lid is.

Geschiedenis

100 jaar aan schiethistorie

Voor wie we er zijn

Leden van jong tot oud, zowel dames als heren, valide of minder valide. Iedereen boven de 16 jaar is welkom.

Leuke evenementen

Sinds 20 jaar organiseren we elk jaar een weekend naar Schutterij Sint Sebastianus in Eys; Limburg. Daar mogen we deelnemen aan het vogelschieten. Hierbij strijden we om het neerschieten van een houten vogel.

Wat schietsport inhoudt

De schietsport is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, een sport van rust en concentratievermogen. Waarbij je houding en ademhaling belangrijk zijn. Een concentratiesport die inspanning vergt maar tegelijkertijd ontspanning geeft na de dagelijkse werkzaamheden.

Wanneer we schieten

Het seizoen begint in september en duurt tot eind april. Elke dinsdagavond vanaf 20:00 schieten we.

Familiedag

We sluiten het seizoen altijd af met een gezellige familiedag met aansluitend eten en de prijsuitreiking waarbij de leden lekker met elkaar kunnen borrelen en genieten van de vereniging.

Welke competities er zijn

Elke competitie heeft 32 schietbeurten, je begint in de ”B klasse”. Mocht je aan het einde van het seizoen boven de 108 punten hebben geschoten ga je naar de ”A klasse”. Naast het “knielend” schieten in de “A of B klasse” kun je er ook voor kiezen om erbij “staand” te schieten.

Word lid

Schiet met ons mee!

Kom eens langs voor een gratis avond proberen of het ook wat voor jou is…